Blokker Holding

Blokker Holding Nederlands retailconcern

Blokker werd opgericht door de man Jacob Blokker in het 1896. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een miljarden bedrijf met meer dan 21.000 werknemers verdeeld over meer dan 800 filialen. Deze filialen bevinden zich niet alleen in Nederland, maar ook in onder andere België, Frankrijk, Spanje werd een vestiging geopend.

De ontwikkeling van Blokker

Het bedrijf werd zoals gezegd gestart door de man Jacob Blokker. Samen met zijn vrouw begon hij met De goedkope IJzer- en Houtwinkel. Naarmate het beter begon te lopen werden hiervan meerdere filialen geopend. In het jaar 1930 hadden de zoons van Jacob de leiding bij het bedrijf. Deze besloten meerdere filialen te openen in de Randstad. Deze organisatie is uitgegroeid tot een een bedrijf met meer dan 800 filialen in verschillende landen.

Blokker Holding

Blokker Holding beperkt zich niet alleen tot de winkel Blokker. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld ook de speelgoedwinkels Bart Smit, Intertoys en Toys XL onder zijn beheer. Daarnaast horen er veel bedrijven bij Blokker die de focus leggen op huishoudelijke producten en producten waarmee het huis kan worden ingericht. Dit zijn bedrijven als Marskramer, Xenos, Leen Bakker en Big Bazar.

Het is een tijd niet goed gegaan met het bedrijf. Er moest iets veranderen aan de winkelformule. Dit hebben zij ook gedaan. Zij hebben meerdere veranderingen toegevoegd. Zo zijn ze tegenwoordig 24/7 bereikbaar voor de klant. In de winkels zelf hebben ze de inrichting veranderd en zijn er nieuwe partnerschappen aangegaan met bijvoorbeeld Douwe Egberts en 24Kitchen. Ten slotte richt het bedrijf zich steeds meer op online, om zo de moderne klant te bedienen.

Door middel van deze veranderingen probeert het retailconcern mee te gaan met de online trend. Daarnaast is het zo dat door de verliezen die het bedrijf maakt, dat ze heel wat winkels moeten sluiten. In Nederland worden dat zo 100 winkels voor het jaar 2017 en in België 69. Het verlies bedroeg in 2015 zo een 20 miljoen euro. Terwijl er een totale omzet was van 2,1 miljard euro.