Northern,Logistics

Northern Logistics

Northern Logistics is vooral actief met de logistieke dienstverlening voor haar grootste klant Horze. Zelf zit Northern Logistics op de grens van Groningen en Drenthe. Voor haar beste klant versturen ze grotendeels pakketten en bezorging door heel Europa. Naast het versturen en orderpicken naar particuliere klanten, hebben ze vele andere werkzaamheden. Ten eerste beheren ze de retourafdeling. Ten tweede beheren ze de flow van vele artikelen van ongeveer 250 onafhankelijk leveranciers. Deze leveranciers bieden haar artikelen aan via Horze.

Geschiedenis van Northern Logistics

In 2008 is Northern Logistics opgericht. Toen ze begonnen, hadden ze één klant waarop ze zich focuste en dit was Horze. Horze is een leverancier in de ruitersportwereld.  In 2003 waren ze zelfs een van de grootste leveranciers ter wereld. Zij hebben 60.000 verschillende producten die ze distribueren. Begin 2008 was Horze opzoek naar een goede locatie voor een centraal Europees magazijn. Ze kwamen uiteindelijk terecht in Nieuw Buinen. Ze weren klant van Northern Logistics. Waar Horze naar streeft is: Snelheid en kwaliteit leveren.

Jaarlijks stuurt Northern Logistics ruim een half miljoen paarden artikelen door heel Europa via Horze. Daarnaast wordt er nog eens 125.000 pakketten gestuurd aan de rest van de wereld. Door een goed functionerend en enthousiast team kan zo’n taak worden volbracht. Dit lukt ze dan ook erg goed. Ze hebben een hele goede balans in het team. Ze hebben jonge talentvolle werknemers en ervaren werknemers. Samenwerking en fijne sfeer staat hoog in het vaandel bij het bedrijf. Dit wordt dan ook ervaren op de werkvloer. Er wordt heel hard gewerkt, maar er wordt ook veel gelachen.

Toekomst 

Northern Logistics probeert zichzelf door te ontwikkelen, want kwaliteit en snelheid willen ze aan klanten blijven garanderen. In de wereld van logistiek is dit heel belangrijk. Om dit te behalen zijn er vele testdagen nodig. Tijdens deze dagen zijn ze bezig om de snelheid te peilen en te optimaliseren. Ook wordt er veel vergaderd om andere processen optimaal in te richten of te versnellen.