Richard Van Hooijdonk – Futuroloog & Trendwatcher

Wanneer je op zoek bent naar een enthousiaste én goed onderbouwde spreker voor je evenement, dan ben je bij Richard van Hooijdonk aan het juiste adres! Van Hooijdonk is keynotespeaker, futuroloog en trendwatcher in meer dan 10 sectoren, waaronder Bouw, Logistics, HRM, Overheid, Finance, Zorg, Agri-sector en Leisure. Zijn lezingen zijn altijd zeer inspirerend en geen enkel moment wordt het saai wanneer Richard Van Hooijdonk zijn enthousiasme laat stralen! Deze Zeistenaar is sinds 2011 getrouwd en hij heeft twee zoons.

Begin van carrière Richard Van Hooijdonk

Richard Van Hooijdonk begon zijn carrière bij JWT, een internationaal reclamebureau. Hierna bleef hij nog enkele jaren actief in deze branche en zo heeft hij ook nog gewerkt als marketingmedewerker én manager bij onder andere OHRA, SNS Bank en Delta Lloyd. Tevens is hij ook zelfstandig ondernemer geweest in de marketingwereld. Inmiddels heeft hij dit al enkele jaren achter zich gelaten en is hij sinds 2014 actief als futuroloog en trendwatcher.

Trendwatching en futurisme

Door zijn grote passie voor nieuwe technologieën en trends besloot hij in 2014 om een andere weg in te slaan. Sindsdien geeft Van Hooijdonk presentaties over de wereld van morgen. Hiervoor doet hij zelf onderzoek, waar Van Hooijdonk dan weer voorspellingen op baseert.

Voor zijn research heeft hij een team van 30 internationale specialisten. Samen voeren zij dagelijks onderzoek uit naar de vele trends op het gebied van Robotisering, automatisering (zelfrijdend vervoer), IoT apparatuur, Neuro-, Nano- en Biotech. Tevens verdiepen zij zich ook altijd in Blockchain, 3D/4D printing en AR en VR.

Richard Van Hooijdonk in de media

Richard Van Hooijdonk geeft lezingen op evenementen (beurzen, congressen, etc), maar ook is hij vaak geziene gast bij televisieprogramma’s als RTL Late Night, RTL Boulevard en SBS Shownieuws. Naast zijn tv-optreden heeft hij ook het radioprogramma ‘Mindshift’ gepresenteerd op BNR Radio.

Optreden als Spreker

Iedereen die Van Hooijdonk heeft zien optreden weet het al: Hij doet zeer uitgebreid onderzoek en vertelt hier zeer enthousiast over! Hierdoor wordt hij door meerdere organisaties vaak gevraagd als spreker. Zo is als spreker actief geweest op evenementen van onder andere Booking.com, Heineken, RTL, IBM, Google en NIKE, maar ook voor Interpol heeft hij meerdere onderzoeken gedaan en lezingen gegeven.

Overwinningen, tegenslagen en prijzen

Zijn harde werken is inmiddels driemaal beloond. Hij is namelijk in 2015, 2016 en 2017 verkozen tot meest gevraagde trendwatcher én futurist van Nederland. In 2018 publiceerde Richard Van Hooijdonk het boek ‘De Wereld Van Morgen’. In dit boek geeft hij je een kijkje in de verbazingwekkende wereld van morgen. Hij laat zien hoe snel ons leven verandert en welke impact dat heeft op de manier waarop we leven, wonen en werken. Het boek werd dat jaar een bestseller.