Handyman

Handyman onderdelen & accessoires

Handyman is een groothandel dat zich bezig houdt met de verkoop van allerlei onderdelen en accessoires voor huishoudelijke apparaten. Het bedrijf werd opgericht in de jaren 60 door de Joost Pieterman. Het bedrijf verkocht voornamelijk onderdelen voor huishoudelijke producten. De naam van het overkoepelende bedrijf is ELKA Pieterman groep, Handyman maakt hier onderdeel van uit.

Het concept van Handyman

Door de slechte economie in de jaren 70, was het steeds moeilijker voor mensen om apparatuur te laten repareren. Daarom gingen mensen steeds vaker zelf aan de slag. ELKA Pieterman speelde in op deze trend door de onderdelen aan te bieden, waarmee men zelf aan de slag kon. Daarbij kwam dat het bedrijf een goed advies kon geven in de winkel over hoe het probleem opgelost kon worden. Dit deden ze onder de naam Handyman in het jaar 1974.

Het succes van dit bedrijf valt wel af te leiden uit het feit dat er momenteel meer dan 100 vestigingen zijn van Handyman. Deze vestigingen zijn niet alleen in Nederland te vinden, maar ook in België. Het bedrijf past constant het assortiment aan. Op deze manier kunnen de consument behoeften het best worden vervuld. Veel van de onderdelen die kunnen worden gekocht bij Handyman zijn bedoeld voor huishoudelijke apparaten. Maar nu er steeds meer technologische producten te vinden zijn in huis, zijn er ook nieuwe onderdelen bijgekomen door de jaren heen. Denk bijvoorbeeld aan opladers voor telefoons, tablets en laptops. Ook de hoesjes en allerlei andere kabels kunnen worden verkregen van dergelijke spullen.

Het succes van het bedrijf is deels het gevolg van de investering in goed personeel. Zoals gezegd geeft het personeel namelijk gebruiksadvies bij de gekochte spullen in de winkel. Het is dan ook belangrijk dat het personeel vakkundig is en is bijgeschoold. Dit zorgt ervoor dat klanten graag terugkomen naar de winkels van Handyman.