Henk Volberda

Bedrijfskundige Henk Volberda

Over Henk Volberda

In 1964 is Henk Wijtze Volberda geboren te Sneek. Op dit moment is hij een bedrijfskundige die werkzaam is als hoogleraar bij het Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij houdt zich bezig met Strategisch Management en Ondernemingsbeleid.

Carrière

Zijn studie carrière is Volberda begonnen met de studie Bedrijfskunde. Dit deed hij aan de rijksuniversiteit van Groningen. Vier jaar laten haalt hij zijn diploma. In 1991 promoveerde hij op het proefschrift Organizational flexibility methode. In deze periode is hij werkzaam geweest bij meerdere scholen. Het ging hier om businessschool University London, Businessschool van Duke University en de Wharton Business School. Henk volgde bij Twynstra Gudde een training in de periode vanaf zijn afstudeerjaar tot aan het de periode van zijn proefschrift. Dit is een bedrijf die humanresourcemanagement als specialiteit bezit. Bij de RSM van de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd Henk in 1991 wetenschappelijk medewerker. Na vierjaarlang deze functie bekleed te hebben werd hij gevraagd om hoogleraar Strategisch Management en ondernemingsbeleid.

Universiteitsvoorzitter bij de Erasmus Universiteit

Ook is hij bij een vak groep van de universiteit voorzitter. Het gaat hier om vakgroep Strategie & Omgeving. Bij het Sioo is Henk verantwoordelijk als docent.  Sioo is een makkelijke naam voor Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde. Gericht op management en advies is de onderwijsinstelling. Managers, bestuurders en organisatieadviseurs zijn de focus van de onderwijsinstelling. Een aantal opleidingen vallen onder de verantwoordelijkheid van meneer Volberda. De opleidingen met de onderwerpen veranderingsmanagement, organisatiekunde, leiderschap en organisatieadvies. Hij is verder werkzaam bij ERIM als programmadirecteur. ERIM staat voor Erasmus Research Institute of Management en is er voor onderzoeken op het gebied van economie en bedrijfskunde.

Henk deelt zijn expertise graag met tijdschriften. Hij is als hoogleraar de uitgekozen man om zijn ervaringen te delen op het gebied van bedrijfskunde. Hij doet dit bij verschillende tijdschriften als Organization Science, Longe Range Planning en M&O.

Ook heeft Henk meerdere publicaties op zijn naam staan. Het inspelen op globalisering was het onderwerp van zijn laatste publicatie. Ook schreef hij over versterking van de concurrentiekracht van Nederland. Henk bracht dit uit in samenwerking met René Wezel.