Jitse Groen

Jitse Groen CEO van Thuisbezorgd.nl

Jitse Groen is de CEO en bedenker van de BV Thuisbezorgd.nl en Takeaway.com. Hij geboren op 2 juni 1978. Jitse zijn kinderdroom was om piloot te worden. Dit is helaas voor hem niet gelukt. Hij heeft van het vliegen nu een hobby gemaakt. Jitse Groen is verder lid van de raad die advies geeft aan Hotel Booker BV.

Tot stand komen van Thuisbezorgd

Naast zijn passie voor het vliegen vind hij het ook erg leuk om te roeien. Deze sport is hij gaan doen tijdens zijn tijd als student. Hij heeft in zijn studenten tijd aan de Universiteit van Twente gestudeerd. Hij volgde daar de studie Bedrijfsinformatietechnologie. Zijn mede studenten haalde het NOS journaal met hun onderneming. Toen is de drang om te ondernemen pas echt gekomen bij Jitse. Hij begon met het maken van websites voor lokale ondernemers. Jitse deed dit zonder enige ervaring, waardoor het hem niet makkelijk af ging. Hij stopte hier al snel mee, omdat hij het programmeren niet onder de knie kreeg. Hij was er achter gekomen dat de marketing hem meer zou liggen. Toen Jitse in 1999 op een familiefeestje was en hij het bedrijf die voor het eten wou zorgen ging opzoeken via internet. Toen hij merkte dat het restaurant niet te vinden was, kwam hij tot een idee. Er moet een platform komen waar je online restaurants te vinden zijn en dat de klant direct kan bestellen. Een dag later registreerde hij de domeinnaam Thuisbezorgd.nl. Binnen een jaar was de website officieel online. Door het succes van het bedrijf is hij uiteindelijk niet in staat gebleken om zijn studie af te ronden.

Thuisbezorgd.nl

Zoals eerder vermeld begon hij in 2000 officieel met zijn platform. Toen de tijd was internet nog bezig met de grootste ontwikkeling. Dit zorgde dat het niet direct een succes was. In 2003 kwam de breedband in opkomst. Dit zorgde voor betere resultaten. In de periode rond 2005 was er slechts één concurrent. Pizzaweb.nl werd daarom overgenomen door Thuisbezorgd.nl. De overname zorgde voor een flinke groei. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste eten bestel platform van Nederland. Hij bedrijf is onder de naam takeaway.com aan het uitbreiden naar het buitenland. Het moederbedrijf is nu al in meer dan tien landen gevestigd.