demy de zeeuw

Demy de Zeeuw voetballer en ondernemer

Demy de Zeeuw werd geboren in het jaar 1983 in Apeldoorn. Hij heeft een rijke voetbalcarrière achter de rug en heeft samen met zij mede voetballers Eljero Elia en Gregory van der Wiel en de ondernemers Ralph de Geus en Juul Manders het kledingmerk BALR op de markt gebracht.

Voetbalcarrière Demy de Zeeuw

Hij startte met voetballen in zijn stad bij WSV Apeldoorn. Op latere leeftijd kwam hij uit voor de club AGOVV waar hij werd gescout door profclub Go Ahead Eagles. Door hier een vaste waarde te worden, speelde hij zichzelf in de kijkers bij de voetbalclub uit Alkmaar, namelijk AZ.

Daarna speelde Demy de Zeeuw nog voor Ajax, Spartak Moskou, RSC Anderlecht en NAC Breda. Hij heeft ook nog in het Nederlands elftal gespeeld. Demy maakte zijn debuut in 2007 onder bondscoach Marco van Basten. Hij kwam uiteindelijk tot 27 interlands.

BALR

Demy de Zeeuw bedacht het merk BALR tijdens een lange autorit. Hij was altijd al veel bezig met mode. Het was dan ook niet voor niets dat hij in 2011 werd verkozen tot best geklede speler in de Eredivisie. De Zeeuw werkt iedere dag heel hard en heeft er daarom ook voor gekozen om zijn voetbal carrière af te sluiten. Zo kon hij de focus leggen op BALR.

Bij BALR maken ze veel gebruik van influencers. Dit zijn voornamelijk bekende DJ’s, voetballers en andere sterren. Deze mensen promoten vervolgens het merk. Dit heeft ervoor gezorgd dat de naamsbekendheid van BALR sterk is gestegen.

Het bedrijf is begonnen als een webshop, maar in het jaar 2014 werd er een winkel in Amsterdam geopend, een pop-upwinkel. In het jaar 2016 is later ook een blijvende winkel gekomen. Op de Kalverstraat werd de eerste echte BALR winkel geopend.

De Zeeuw ziet nog veel kansen op het gebied van sociale marketing. Met name de kleinere platformen worden populairder op het gebied van engagement.