Marianne Thieme

Fractievoorzitter en dierenactivist Marianne Thieme

Over Marianne Thieme

Ede is de geboorteplaats van Marianne Thieme. Zij werd daar op 6 maart 1972 geboren. In de jongere jaren van Marianne is zij dierenactiviste geweest. In haar studenten periode heeft zij een opleiding gevolgd om Juriste te worden. Uiteindelijk is zij met deze studie in de politiek terecht gekomen. Marianne is een van de oprichters van de Partij voor de Dieren. Sinds de oprichting is zij de fractievoorzitter van de partij. Naast haar werk voor de PvdD is zij al jaren lang dierenactivist. Zij schrijft daarom vaak over de rechten van dieren. Marianne Thieme is getrouwd geweest. Hij heeft toen de tijd twee dochters gekregen met haar man. Zij is sinds kort gescheiden van Jaap Kortweg. Hij is bekend als de oprichters van de Vegetarische Slager. Waarom het huwelijk na negen jaar is stuk gelopen is niet bekend.

Werkzaamheden Marianne Thieme

Marianne Thieme is haar studenten tijd begonnen in Doorwerth. Het Duno Collega was de school waar zij aan studeerde. Later heeft zij nog een jaar lang aan de Sorbonne gestudeerd in Parijs. Na dit jaar maakte zij de keuze om in Nederland de studie rechten te gaan volgen aan de Erasmus Universiteit. Tijdens de studie heeft zij gespecialiseerd in Bestuursrecht. Zij was in haar studentperiode vaak te vinden bij de studentenvereniging. Na het behalen van haar diploma is ze gaan werken bij B&A Groep in Den Haag. Dit deed zij in de periode van 1997 tot en met 2001. Marianne haar functie bij het onderzoeksbureau was onderzoeker. Waar zij na deze periode overstapte naar de stichting Bont voor Dieren. Ze was daar drie jaar lang beleidsmedewerker. Later is ze gevraagd om directeur te worden bij Wakker dier.

De Partij van de Dieren

In 2002 is de Partij voor de Dieren opgericht. Dit deed Marianne is samenwerking met meerdere mensen die vonden dat de dieren een stem nodig hebben in de Politiek. Tijdens de eerste verkiezingen was Marianne Thieme lijsttrekker voor haar partij. De partij eindige met  50.000 stemmen, wat niet genoeg was voor een zetel in de kamer. 4 jaar later behaalde de partij wel voldoende stemmen voor een zetel. Zij behaalde twee zetels in 2002. In 2010 besloot zij een stapje terug te doen. Maar keerde twee jaar later toch weer terug.

Naast politica is Marianne medeoprichter van Nutopia. Nutopia is een omroep voor natuur, dier en milieu. In 2005 zijn er wat veranderingen doorgevoerd. Toen werd de naam LLiNK.