Marcel de Jong

Marcel de Jong ondernemer en eigenaar van Hotel en Restaurant de Rustende Jager.

Over Marcel de Jong

Marcel de jong is sinds 2007 eigenaar van de Rustende Jager. Hij zelf had nooit gedacht dat hij in zijn carrière een restaurant en Hotel zou runnen. Marcel is zelf geboren in het pand van de rustende jager. Hij is daar zowat opgegroeid. Hij hielp daar al jonge leeftijd in het restaurant van zijn ouders. Marcel is nu de 40 gepasseerd. Het ondernemen zit in het bloed bij de familie de Jong. Het restaurant d’oude molen in Nieuw-Vennep wordt gerund door zijn zus.  Overigens is hij niet de enige ondernemer in de familie. Zijn zus is eigenaresse van het steakhouse d’Oude Molen. De naam van het restaurant verwijst naar de locatie van het restaurant. Het restaurant is namelijk gevestigd in een molen.

Op het moment probeert Marcel zijn alles te geven voor zijn bedrijf. Hij houdt van een moderne aanpak en probeert op dit uit te stralen binnen het hotel. Het streven is om het restaurant en de bar vriendelijk te maken door de interieur en personeel.

Nooit is er een bepaald moment geweest dat de keuze is gemaakt om de het hotel over te nemen. Het is nou eenmaal zo gegaan en gegroeid. Uiteindelijk is Marcel hier erg blij mee. Marcel zijn hobby is koken. Waardoor hij een periode vaak te vinden was in de keuken van de rustende jager. Uiteindelijk heeft hij deze taken neer moeten leggen, omdat er te veel zakelijke taken bij kwamen als directeur. Hij ging zich richten op het leidinggeven en motiveren van het bedrijf.

Talent

Het horecabedrijf is een familiebedrijf en de bedoeling is deze traditie voort te zetten. De locatie van het hotel is gunstig binnen Nieuw-Vennep. Het bedrijf bied dus niet alleen slaapplekken aan. Zij voorzien partijen ook van catering. Ook zijn er verschillende zalen tot de beschikking voor bijeenkomsten. Er wordt wel eens aan hem gevraagd om een van de zalen te gaan gebruiken als discotheek. Alleen heeft Marcel deze behoefte niet. Een discotheek is in strijd met de cultuur van het bedrijf. Hij krijgt vaak genoeg families over de vloer die niet zitten te wachten op jongeren. Rustende jager vindt de klanten binding dan ook erg belangrijk.