lex harding

Lex Harding radio dj en ondernemer

Lex Harding is vooral bekend door zijn werk als radio dj bij radio Veronica. Daarnaast heeft hij nog op management gebied carrière weten te maken. Harding is in Boskoop geboren in het jaar 1945. Momenteel woont hij in Nijkerk en heeft hij twee zonen op de wereld gezet.

De carrière van Lex Harding

Lex Harding beleefde zijn jeugd met drie broers. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, besloot hij te starten bij de Nijenrode Universiteit. Zijn studie was met name gericht op het internationale bedrijfsleven. Tijdens zijn studie probeerde Lex het ook te maken als diskjockey. Maar deze twee bezigheden gingen niet goed met elkaar samen. In het jaar 1967 koos hij toch voor een baan als dj bij Radio Dolfijn. Hij was werkzaam bij dit radio station en werkte hierbij op een schip waarvandaan hij zijn uitzendingen deed.

Het duurde niet lang voordat er een einde kwam aan de radio zender. Gelukkig voor Lex kon hij terecht bij Radio Veronica. Hier kon hij aan de bak als nieuwslezer. Dit deed hij één jaar lang voordat hij bij Veronica begon als dj. Naarmate zijn kwaliteiten steeds meer werden gewaardeerd, kreeg hij steeds meer programma’s toegewezen. Zo kreeg hij zelfs programma’s die naar hem werden vernoemd, zoals Lexjo en de Lex Harding Show.

Na een bepaalde tijd begon hij ook te werken aan de top 40, totdat hij het schopte tot de vaste stem van De Nederlandse Top 40. Hierna nog was hij betrokken bij de oprichting van Sky Radio, Radio 538 en tv-zender TMF.

Zijn carrière ging steeds meer de kant op van het ondernemerschap. Zo kwam hij in 2005 aan een belang in radio zender Slam!FM. Dit deed hij samen met zakenpartners Marcel Dijkhuizen en Ruud Hendriks.

Naast zijn werk als ondernemer en als dj, had Lex Harding ook nog een aantal andere bezigheden. Zo is hij eigenaar geweest van een café en heeft hij een boek geschreven genaamd De reis van mijn leven.