Ron Neele - Foto HH

Ron Neele

Ron Neele is in Rotterdam geboren op 23 april 1956. Hij heeft zijn atheneum diploma en zijn doctoraal in Rechten behaald. Na zijn studie heeft hij bij verschillende bedrijven gewerkt en is hij tevens directeur geweest bij Neele(-Vat) Logistics. Ron is 1979 getrouwd en hij heeft twee kinderen. Sinds 2016 is Ron Neele gepensioneerd en hij investeert nog in enkele projecten.
Ron is groot voetbalfan en als geboren en getogen Rotterdammer is hij dan ook fervent Feyenoorder. Hij is bestuurslid bij Stichting BVV Rotterdam.

Jeugd Ron Neele

Het begon voor Ron Neele allemaal op de middelbare school ‘Van Oldenbarneveldt’. Hier heeft hij in 1975 zijn diploma voor het atheneum behaald. Na het behalen van zijn diploma is Ron Neele rechten gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij heeft voor deze studie zijn doctoraal behaald in 1979. Ron is in dit jaar tevens ook getrouwd met zijn vrouw.

Carrière

Na het behalen van zijn doctoraal in 1979 besloot Ron Neele om direct te gaan werken. Hij werd docent vennootschapsrecht aan Universiteit Utrecht. Hij vond dit een zeer plezierige tijd, maar het bedrijfsleven lonkte naar hem. Daarom besloot Ron in 1980 om te gaan werken voor Cincinnati Milacron Vlaardingen. Hij werd hier bedrijfsjurist en Hoofd HRM. Na zeven leerzame jaren bij Cincinnati Milacron Vlaardingen is Ron gaan werken voor het bedrijf van zijn vader: Neele Logistics.

Neele Logistics

Ron trad in dienst bij Neele Logistics in 1987, waar hij zijn vader verving als directeur en grootaandeelhouder. Tot 2014 was hij werkzaam bij Neele Logistics. In dit jaar fuseerden het bedrijf namelijk met concurrent Vat Logistics tot één logistieke dienstverlener: Neele-Vat Logistics. Bij dit nieuwe bedrijf werd hij CEO en aandeelhouder. In 2016 trad hij af als CEO en is hij met pensioen gegaan. Sindsdien investeert hij nog in enkele projecten

Ron Neele: Investeerder verschillende projecten

In 2016 ging Ron Neele met pensioen, maar hij is nog wel actief als investeerder. Ron investeert in verschillende projecten om ze financieel en juridisch te kunnen steunen. Hij bemoeit zich verder niet met de dagelijkse activiteiten. Hij probeert vooral van zijn pensioen te genieten en op afstand ondersteuning te bieden omtrent directie en beleid.

Maatschappelijke functies

Naast zijn werkzaamheden bij verschillende bedrijven is hij ook actief geweest als vrijwilliger bij verschillende, maatschappelijke organisaties. Zo was hij onder andere vicevoorzitter bij Fenex, voorzitter bij de Raad voor de Zeehavenlogistiek en voorzitter bij Samenwerkende Bedrijven Hoogvliet Gadering (SBHG). Tevens is hij bestuurslid geweest van een aantal organisaties, waaronder bij Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) en bij TLN.

Overwinningen, tegenslagen en prijzen

Het maatschappelijk ondernemen en de gestage groei van Neele Logistics beschouwt Ron Neele als een aantal van zijn grootste overwinningen om trots op te zijn. Maar net als ieder ander heeft hij ook tegenslagen moeten verwerken. Zo heeft hij bijvoorbeeld zijn proefschrift ‘Internationaal Vennootschap’ niet afgemaakt. Ook viel de fusie Neele-Vat hem persoonlijk wat tegen, hoewel het op zakelijk vlak de juiste beslissing was.
Ron Neele won de tweede prijs als ‘Ondernemer van het Jaar Rotterdam’ in 2013 en hij won de Caland Penning (Port of Rotterdam) in 2015.