Young Capital

Young Capital uitzendbureau voor jongeren

Young Capital is een uitzendbureau dat zich specifiek richt op jongeren en (ex) studenten. Voor studenten die net klaar zijn met studeren is het vaak lastig om direct aan werk te komen. Dit ondervonden ook de oprichters van Young Capital. Hugo de Koning, Bram Bosveld en Rogier Thewessen, de oprichters, liepen tegen dit probleem aan toen ze nog opzoek waren naar een bijbaan.

Geschiedenis

Het begon in eerste instantie als een website genaamd studentenwerk.nl. Dit platform richtte zij in het jaar 2000 op. Het kostte ze slechts een jaar voordat ze hun eerste bedrijfspand konden openen. Dit deden ze in 2001 in Hoofddorp. In dit jaar kregen de jonge ondernemers het voor elkaar om 10.000 mensen zich in te laten schrijven op studentenwerk.nl. In deze periode hadden ze nog niet eens medewerkers in dienst. De daarop volgende jaren groeide het bedrijf uit tot een groot uitzendbureau met vestigingen in bijna alle grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en nog een aantal anderen.

In de hierop volgende periode ging het bedrijf internationaal. Het begon met de Duitse markt. Hier brachten ze studentenwerk.de tot leven. Hierna volgde België, Frankrijk en Spanje ook al snel. In 2014 werden alle internationale platformen ondergebracht onder één naam, Young Capital.

Concept van Young Capital

Young Capital beschikt over een platform waarop zij werkgevers en mogelijke werknemers bij elkaar brengen. Hierbij richten zij zich op een jonge generatie. Dus daarom verrichten zij hun taken ook op een moderne manier. Het solliciteren is bijvoorbeeld geheel online te doen. Dit kan namelijk door een Skype videogesprek met de werkgever.

Ook voor de werkgever zitten hier voordelen aan verbonden. Young Capital gaat altijd voor een ideale match. Vandaar ook dat ze uitvoerig onderzoek doen naar de kwaliteiten van de potentiële werknemers. Zo kan het bedrijf zien of de kandidaat wel bij ze past.