Media Markt

Media Markt consumentenelektronica

Media Markt is een elektronica winkel die is opgericht in Duitsland. In 1979 startte het bedrijf onder leiding van Erich en Helga Kellerhals, Leopold Stiefel en Walter Gunz. in München. Het bedrijf heeft een omzet van 21 miljard euro en heeft meer dan 65.000 werknemers in dienst verdeeld over meer dan 500 vestigingen.

De ontwikkeling van Media Markt

Media Markt kocht in het jaar 1993 zijn concurrent Saturn op. Samen vormden de twee bedrijven nu de Media Saturn Holding. Drie jaar later had Metro Group 70% van de aandelen van het bedrijf en was daarmee op zijn beurt weer eigenaar van de Media Saturn Holding. Het bedrijf had 50 van zijn vestigingen in Nederland in het jaar 2008. In 2006 werd geprobeerd Saturn in Nederland op de kaart te zetten. Echter lukte dit niet bepaald en in Nederland werden de Saturns in 2013 omgetoverd tot een Media Markt. Deze winkel had in Nederland een betere naam opgebouwd.

Door de jaren heen heeft het bedrijf zich echt ontwikkeld tot grootste consumenten elektronica zaak in Nederland. Veel concurrenten zijn mede door Media Markt afgehaakt in de concurrentie strijd.

De huidige stand van zaken

Zoals gezegd gaat het uitermate goed met de winkel. Bijna iedere grote stad heeft wel een Media Markt. En als er geen een te vinden is in de buurt dan kan er nog online worden besteld. Het bedrijf garandeert altijd de laagste prijs te vragen voor haar producten. Zij noemen dit de dagprijzen. Er wordt namelijk iedere dag gekeken bij de prijzen van de concurrentie. Aan de hand hiervan wordt de laagste prijs bepaald. Wanneer het echter blijkt dat een product achteraf goedkoper blijkt te zijn bij een andere winkel, dan betaald de winkel het verschil terug.

Ook heeft de winkel zich weten te profileren op service. Zo zorgen ze voor gratis installaties van bijvoorbeeld tv’s, smartphones, wasmachines en tablets.