Marc Dullaert

Marc Dullaert

Over Marc Dullaert

Marc Dullaert werd geboren op 31 augustus 1963 in Zutphen. Momenteel is hij woonachtig in Deventer, hier woont hij samen met zijn vrouw en 3 kinderen. Marc is begonnen met de studie Theologie in Amsterdam en Sociale wetenschappen/Communicatiewetenschap aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Na het behalen van zijn licentie is hij verder gaan studeren aan de Nyenrode Universiteit. Hier volgde hij de opleiding MBA (Master of Business Administration).

Loopbaan

Marc Dullaert is actief geweest bij een groot aantal verschillende bedrijven. Daarom is gekozen om alleen de meest noemenswaardige functies te vermelden. Voor Marc is het allemaal begonnen bij de organisatie Foster Parents Plan, deze organisatie houdt zich bezig met ontwikkelingssamenwerking, hier is hij tot 1997 werkzaam geweest. Daarna is hij aan de slag gegaan bij Ivo Niehe Productions. In totaal heeft hij hier 7 jaar gewerkt. Hij vervulde hier de rol als algemeen directeur, zo heeft hij geholpen aan de opbouw van de media-organisatie. Uiteindelijk zijn er mede dankzij zijn inzet 150 FTE’s met meerdere businessunits gerealiseerd.
Vervolgens is Marc 7 jaar actief geweest voor D&D Media Groep als CEO. Hier heeft hij geholpen het bedrijf uit te bouwen naar een waar multimediaal productiehuis dat actief was in 12 landen. Dit heeft ook zijn vruchten afgeworpen, zo heeft D&D meerdere filmprijzen in ontvangst mogen nemen.

KidsRights

De volgende stap in de loopbaan van Marc Dullaert is in een nieuwe richting, zo heeft hij in samenwerking met Ingrid Ikink de stichting KidsRights opgezet. Zij komen tot de dag van vandaag op voor de kinderrechten in ontwikkelingslanden. Hier vervult hij de functie als bestuursvoorzitter. Naast KidsRights is Marc in 2011 ook aan de slag gegaan als Nationale Kindersombudsman van Nederland, hij is hiertoe aangesteld door het parlement. In totaal heeft hij deze rol 5 jaar lang op een uitmuntende wijze vervuld. Hiervoor is hij ook onderscheiden met de Mediation 2016 penning.

1 thoughts on “Marc Dullaert”

Reacties zijn gesloten.