Stichting Kidsrights - Marc Dullaert

Stichting KidsRights en Marc Dullaert

KidsRights is een non profit organisatie die is opgericht in 2003 door Marc Dullaert en zijn vrouw Ingrid Ikink. Deze stichting komt op voor de rechten van kwetsbare kinderen over de hele wereld. KidsRights probeert deze kinderen te helpen door verschillende initiatieven. Zo helpen ze bijvoorbeeld met verschillende ontwikkelingsprojecten in Azië en Afrika, voornamelijk bij lokale dorpen in de regio. Dit initiatief wordt in werking gezet in samenwerking met Wilde Ganzen, een organisatie die opkomt voor de kansarmen in deze wereld en die graag wilt bijdragen aan een beter leven voor hen.
Verder helpt KidsRights niet alleen kwetsbare kinderen door te helpen met ontwikkelingsprojecten, ze vragen ook globale aandacht voor dit probleem met als doel er voor zorgen dat mensen zich bewust worden van dit probleem. Zo werken zij bijvoorbeeld samen met meerdere grote bedrijven zoals de ABN AMRO, Nationale Postcode Loterij of de Erasmus University Rotterdam. Zij bieden de stichting financiële steun voor de verschillende projecten en om de wereldwijde bewustwording te vergroten.

Financiering van lokale projecten

Om er voor te zorgen dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen zijn er een aantal essentiële basisvoorzieningen nodig. Zo is voeding, gezondheidszorg en onderdak vanzelfsprekend belangrijk maar vaak worden de andere 2 basis behoeften onderwijs en aandacht vergeten. KidsRights zet zich er voor in om deze behoeftes te voorzien voor deze kinderen. Zo bieden zij bijvoorbeeld een podium aan de kinderen, iets wat ze niet zonder hulp zouden kunnen.

De oprichters van de stichting: Marc Dullaert en Ingrid Ikink

Al 15 jaar lang zetten Marc Dullaert en Ingrid Ikink zich volledig in om kinderen over de hele wereld een beter leven te bezorgen. Hun visie was en is nog steeds om samen met kinderen te werken aan een wereld waar de rechten van alle kinderen worden gewaarborgd. Deze mooie gedeelde visie heeft tot de dag van vandaag al vele kinderen geholpen over de hele wereld.